Kläder, väskan

Extrakläder går åt och ni bör ha ett litet lager i barnens väska, barn arbetar hårt och då ingår måla i snödet att de smutsar, kletar och blöter ner sig.

Packa gärna ner minst dubbelt av allting så att vi kan gå ut både för och eftermiddag även om kläder och stövlar blir genomblöta.

Under vintern behöver barnet två varma overaller eller dyl och fodrade kängor/stövlar, extra vantar, tröja osv.

På sommaren behöver dom solhatt/keps för att skydda huvudet, tänk också på att smörja in barnen med solskydd på morgonen.

Då kläder ofta byts och tas av och på, kan vi ibland inte riktigt hålla reda på vilka kläder som hör till vem. Därför underlättar det om kläderna är märkta, och det är större chans att ni får tillbaka kläderna om dom skulle komma bort.

Du behöver inte sitta hemma flera kvällar och sy in namnlappar i alla kläder, det räcker med att namnet står med bläck eller märkpenna på tvättlappen i kläderna.

Blöjor och våtservetter packar ni också i väskan och fyller på vid behov.

Leksaker

Barnen får ta med sig enstaka privata leksaker. Vi tar inget ansvar för dessa och barnen måste naturligtvis dela med sig och låna ut de leksaker dom har med sig. Gosedjur, snuttefilt el dyl som barnen har vid vilan får dom naturligtvis ha ifred.