Så arbetar vi

TrollsvansarHej och välkommen till Laggas trollsvansar!

Här i Lagga är vi 4 st dagbarnvårdare, varav två av oss, Annika och Henrietta jobbar i hemmet.
Hos oss får barnen trygghet i en mindre grupp, pedagogisk verksamhet, tid till fri skapande lek, hemlagad mat från svenska råvaror och närhet till djur och natur.
Vi har en grupplokal, Furuvallen, där vi träffas varje måndag allihop, då får barnen umgås i en större grupp, ca 20 barn, och dom får lära känna alla dagmammor och barn. Där har vi även planerad verksamhet såsom gymnastik, naturskola, olika tema-arbeten och stora sångsamlingar.

För att vi ska kunna jobba 40 tim-veckor har vi schemalagt så att alla dagmammor är lediga var 4:e vecka.
Den veckan får barnen komma till Furuvallen, där känner dom sig hemma och där jobbar våran tredja och fjärde dagmamma Camilla och Susanne med en mindre grupp barn.   Dom tar dessutom emot hela gruppen när er ordinarie dagmamma har ledig vecka.

Vid sjukdom eller semestrar tar Camilla och Susanne ibland in en vikarie som då jobbar tillsammans med dom i Furuvallen.
Om det finns plats kan barnen också ha tur att få komma hem och leka med kompisarna hos en annan dagmamma.
På så vis får barnen alltid vara med en vuxen som dom känner väl, det känns tryggt tycker vi.

I vårt arbetssätt finns möjlighet för spontanitet i vardagen. Detta är en förutsättning för att kunna ta tillvara de möjligheter som finns omkring oss och för att på bästa sätt tillgodose barnens behov. Något som vi tycker är väldigt viktigt är att barnen får lära sig att visa hänsyn och respektera allt levande. Vårt mål är att barnen ska känna glädje och trygghet hos oss, att barnen ska bli självständiga och tro på sig själva.